Leer Koran Lezen In 4 Dagen Bij Dar Al 'Ilm

Het Instituut voor Islam Studies biedt het perfecte programma voor wie nog geen Koran kan lezen. Onze unieke leermethode maakt het mogelijk dat u met slechts 4 instructiedagen (in het weekend) de Koran in het Arabisch kunt lezen.

Kunt u al Koran lezen, maar is uw wens om het te verbeteren of vlotter te kunnen, dan is dit programma niet voor u bestemd. U kunt namelijk al Koran lezen.

Snel onder de knie met onze unieke aanpak

Met de “Dar-al-'Ilm methode” heeft u het Arabisch van de Koran snel onder de knie. Het programma is intensief, maar de sfeer is zo ontspannen en leuk dat de dag voorbij is voordat u het doorheeft. U zult versteld staan hoe snel u in de Koran kunt komen. Het zal u een onbeschrijfelijke vreugde geven. 

Dit programma duurt slechts vier instructiedagen in vier weekenden achter elkaar. 

Voor wie?

Dit leerprogramma is bedoeld voor een ieder die het Arabisch niet kan lezen. Het instappunt is het Arabisch alfabet. Als u deze niet kent of dat u misschien wel de letters kent, maar geen woorden weet te lezen, of met erg veel moeite, dan is dit programma voor u geschikt. Als u wel kunt lezen, alleen vindt u dat niet vlot genoeg gaan, dan is dit programma mogelijk niet geschikt voor u. U kunt altijd met ons contact opnemen om uw niveau te bespreken.

100% succes gegarandeerd

Dit is geen stunt. Het is bewezen. Alhamdoelillah - met de genade en gunst van Allah (God) - hebben wij al meer dan zestienhonderd mensen Koran leren lezen. Het is meer dan duidelijk dat onze aanpak werkt. Lees hieronder enkele testimonials van personen die dit programma ook hebben gevolgd. 

Wij verzekeren u dat als u onze instructies opvolgt, u al op de eerste dag Arabische woordjes kunt lezen en op de tweede dag al de eerste stappen naar de Koran zet en begint met lezen. Op dag drie gaat u "de Koran in" en op dag vier kunt u ondertussen al lezen en leren wij u hoe u steeds vlotter en vlotter de Koran kunt lezen.

Om u goed te kunnen begeleiden zetten wij ook assistent-trainers in. Zo kan iedereens progressie constant in de gaten worden gehouden.

De Koran leren lezen is niet moeilijk. U moet het gewoon even doorhebben, blijven oefenen en blijven lezen.

Enthousiasme en blijdschap

Alhamdoelillah, met de genade en gunst van Allah, komen met mensen echt uit alle hoeken van land afreizen voor deze cursus: van Groningen tot uit Limburg en zelfs uit België. Mensen spreken erover. Het gaat van mond-tot-mond. Deelnemers delen hun positieve ervaringen met anderen.  

Het mooiste programma

In een gesprek dat een keer binnen Dar-al-'Ilm werd gevoerd, zei één van de trainers van Koran leren lezen in 4 dagen dat dit programma onze mooiste is: "Je ziet de mensen binnenkomen, die geen Koran kunnen lezen, maar het zo graag wensen. Je ziet hun progressie. Je ziet hun verwondering dat het hen lukt. Je ziet echt letterlijk tranen van blijdschap in hun ogen omdat ze de Koran kunnen lezen. Je ziet zo vaak gewoon de tranen vloeien. Wat zij voelen, die diepe emoties, dat ze hun tranen gewoon niet kunnen bedwingen. Deze ervaring; dat je zoiets waardevols kan betekenen voor mensen. Daar kan niets tegenop." Inderdaad; hier kon niets tegen in worden gebracht. "Iedere keer dat we afscheid nemen van een groep doet het hen verdriet, maar ook ons. Maar ook iedere keer ervaren wij nieuwe blijdschap en enthousiasme als er weer een nieuwe klas begint."

Iedere moslim moet de Koran kunnen lezen

 • De Koran is het Woord van Allah. Het is geopenbaard aan de mensheid als een leidraad.
 • Iedere moslim moet op zijn minst de Koran in de Arabische taal kunnen lezen.
 • Alleen al voor het reciteren van de Koran ontvangt u zegeningen van Allah.
 • Als u nog geen Koran kunt lezen, dan is dit uw kans om het te leren.
 • Geeft u zichzelf geen excuus en laat deze kans niet aan u voorbij gaan!

“U ontvangt zegeningen voor iedere letter van de Koran die u leest en u krijgt een dubbele beloning voor uw moeite en inspanning. Dit heeft de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) ons verteld.”

Koran Leren Lezen In 4 Dagen

Enkele testimoniums van deelnemers 

"Assalaam ou Aleikum. Ik was nooit bekend geweest met Dar al Ilm totdat ik een flyer in mijn mailbox kreeg van onze plaatselijke moskee. Koran leren lezen in 4 zondagen. Onmogelijk dacht ik, maar met de wil van Allah ben ik gegaan. En inderdaad in 4 zondagen konden de cursisten die nog nooit 1 letter Arabisch konden Arabisch lezen. Subhan'Allah! Dar al Ilm is een instituut die hun woorden nakomen en professioneel les geven. Een aanrader voor iedereen!!!! Zo simpel kan het zijn om goed en professioneel les te krijgen over je eigen geloof. Moge Allah hun belonen voor hun goede daad en wil." 
Rizwaan Khan, Den Helder

"Ik heb eerder Koranles gehad, maar het duurde weken, zo niet maanden eer ik het kon lezen. Maar in 4 dagen is alles weer naar boven gekomen en ik ga het deze keer niet verwaarlozen. De cursus is geschikt voor iedereen en ik ga het zeker bij anderen aanraden. Het is zeker motiverend als je merkt hoe snel mensen progressie maken, masha Allah. Ik heb niks meer te zeggen. Mijn sprakeloosheid zegt genoeg."
Selin G. , Amsterdam

"Alle lof aan Allah swt die dit mogelijk heeft gemaakt. Alhamdulillah. Wat een goed initiatief. Wat een goed team zijn jullie. In rustige en duidelijke stappen leren de Quran te lezen, het is dus echt haalbaar. Moge Allah swt jullie belonen voor dit initiatief en mag de beloning voor elk gelezen letter ook voor jullie zijn. Ameen! Mijn complimenten voor de hele organisatie die alles tot in de puntjes verzorgd hebben. Het ontbrak ons daadwerkelijk aan niets! Jullie hebben mij het duwtje in de rug gegeven en met de Wil van Allah swt zal ik dit volhouden; de woorden van Allah lezen. Dar-al-'Ilm ga zo door! Wa djazzakoe Allahoe ghairan!"
Najat Z. , Veenendaal

"Ik wil graag alle leraren bedanken voor deze masha Allah mooi cursus. In 4 weken heb ik Quran leren lezen, dit is iets wat ik me in het begin niet kon voorstellen, maar nu raad ik dit iedereen voor de volle 200% aan. Masha Allah! Moge Allah jullie belonen."
Najoua C. , Leiden

"De cursus Koran leren lezen in 4 dagen is effectief, maar als cursist moet je naast de cursus ook de tijd nemen om het te leren. Alleen maar op de cursusdag komen opdagen is niet voldoende; het is een goede start! Zelf heb ik de cursus als iets leerzaams en effectiefs ervaren. Het deed goed om te horen wat de beweegredenen van de mede-cursisten waren om de cursus te volgen. Het zorgt ervoor dat er toch een soort van sfeer wordt gecreëerd dat men niet alleen is. De docenten geven je ook een goed gevoel; een gevoel van waardering dat je de cursus komt volgen. Het is nooit te laat om je met de Islam bezig te houden! Meedoen aan de cursus is voor mij een stap in de goede richting  geweest!"
Jasmina E. , Amsterdam

"Via een reclamebord bij een benefiet vond ik de cursus 'Koran leren lezen in 4 dagen'. Na licht sceptisch te zijn over die '4 dagen' toch maar ingeschreven voor deze cursus. En wat een cursus mashallah! Ik spreek zelf geen woord Arabisch maar de Koran kan ik nu gewoon lezen in het Arabisch elhamdoulilah. Mijn mooiste ervaring is ook wel dat ik een surah heb geleerd vanuit de Koran in het Arabisch in plaats van het leren van de met Latijns schrift vertaalde verzen. De docenten zijn ontzettend gedreven en leggen het ontzettend helder en simpel uit. En voor alle vragen kan je bij hen terecht. Laat je niet weerhouden als je geen enkele ervaring met de taal hebt, had ik ook niet! Beste broeders en zuster, moge jullie net zoveel succes ervaren als mijn hele klas en ik insha'allah."
Jamel Hanachi , Amsterdam

"Alhamdoulillah kan ik zeggen dat ik de studie als zeer praktisch, eenvoudig en vooral doeltreffend heb ervaren. Wat ik vroeger in 5 jaar tijd heb geleerd, kwam maar liefst in 4 zondagen aan bod. Dat niet alleen, het leersysteem en opzet van de studie was gewoon supergoed mashallah. Gedurende de Ramadan ging het uitstekend alhamdoulilah, maar erna begon ik ineens minder te doen helaas. Maar door middel van het studieboek kan ik het altijd weer oppakken wanneer ik eventueel vast zou lopen (met het lezen). Ik heb de studie in ieder geval zo aangenaam ervaren, dat ik ervoor gekozen heb om nog een studie bij jullie te volgen inchallah."
Fadoua K. , Rotterdam

"De cursus is top! Doel is het lezen en dit lukt. Chokran!"
Razzak Brahim , Hoboken (België)

"Geweldige studie. Zeker aan te raden. Je leert in een korte tijd ontzettend veel. Ik kende het alfabet niet en lees na 4 dagen alhamdoelillah de Koran! In mijn leven had ik dit nooit durven dromen/denken. Masha'Allah. Ga zo door!"
Nora , Hoorn (NH)

"Ik ben zeer te spreken over de cursus. Er wordt geadverteerd dat je in vier lesdagen zelfstandig Koran kunt lezen. Dit klopt, mits je je 'huiswerk' doet en in jezelf investeert. €125,- is geen geld als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt."
Louis K. , Amsterdam

“Samen met mijn vrouw ben ik aan deze cursus begonnen. Zonder hier te veel van te verwachten, want zeg nou zelf in 4 dagen Arabisch leren lezen klinkt te goed voor woorden. Zeker als je beseft dat ik in het Arabisch een analfabeet ben. Maar alhamdoelillah nu vier dagen verder ben ik (en mijn vrouw) werkelijk in staat om te lezen. De basis is er en inshallah zal het zijn vruchten afwerpen.”
Hicham , Huizen (NH)

“Woorden schieten mij te kort… Ik heb ongelooflijk veel respect voor de broeders en zusters die ons in 4 zondagen de tools hebben gegeven om de Koran te lezen. Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen in ons; bedankt voor jullie geduld en vooral enthousiasme! Dit was voor mij het begin en de wil om hiermee door te gaan is alleen sterker geworden!”
S.A. , Almere

“Echt een aanrader. Ik ben zo blij dat ik deelgenomen heb en alhamdoelillah in staat ben om de Koran zelfstandig te lezen. MashaAllah wat Dar-al-‘Ilm in slechts 4 dagen voor elkaar heeft gekregen. Aan Dar-al-‘Ilm: moge Allah jullie belonen voor jullie ongelooflijke inzet (amien).”
Nesa K. , Eindhoven

“Voor dit programma is er maar één woord: MashaAllah. Het is een gunst om dit programma te volgen. Het overtrof zeker mijn verwachtingen. De organisatie, het geduld, de wijsheid en methode, de tips enz. enz. Helemaal top. Succes met alles in de toekomst. Keep up the good work!!”
Samira , Den Bosch

“Ik ben begonnen aan de cursus met het idee: ‘Ik zie het wel.’ Na 4 zondagen ben ik zo ver dat ik zelfstandig kan lezen en leestekens begrijp en toepas. In eerdere cursussen is mij dat niet gelukt, en nu in 4 zondagen wel! Alhamdoellillah!! Ik ben onder de indruk van de manier waarop les wordt gegeven: duidelijk, helder, motiverend en met de nodige humor op z’n tijd! Voor iedereen aan te raden!”
Habiba S. , Amsterdam

“Het is leuk, leerzaam en zeker informatief. Gezellig, spiritueel en broederschap heb ik ervaren. En je leert natuurlijk veel op een heel mooie manier. Dit is dus zeker aan te raden voor degene die het (weer) wilt leren.”
S. Abdelli , Den Haag

“Ik kwam binnen zonder één woord te kunnen lezen. Nu kan ik na 4 dagen les al de Koran lezen. Ik wil jullie daarom bedanken voor het verrijken van mijn kennis en leven. Ook wil ik jullie bedanken voor jullie oprechte, kalme en warme manier van lesgeven. Iedereen zou deze training moeten volgen want het brengt je werkelijk verder in je geloof."
Fatima F. , Huizen

“In één woord: geweldig! Nooit gedacht dat ik zo ver kon komen en al helemaal niet in 4 lessen. Alle lof voor de docenten. Moge Allah (swt) jullie belonen voor het fantastische werk dat jullie verrichten (amien).”
Fikria O.L. , Helmond

"De garantie is geen wassen neus. De extra mijl is er zeker wanneer je je best doet om het Arabisch schrift eigen te maken. Het kost moeite, maar het is heel bevredigend wanneer je de woorden van Allah zelf kunt lezen en uitspreken."
Gerard , Almere

"Voordat ik aan deze cursus begon, kon ik alleen het alfabet oplezen. Na 4 dagen kan ik nu alhamdulillah Koran lezen. Ik raad het iedereen aan, ook al ken je geen Arabisch."
Rita J. , Utrecht

"Ik heb dit programma als zeer leerzaam ervaren en wens iedere moslim hetzelfde toe. Ik was in de eerste instantie zeer sceptisch en had nooit verwacht dat ik in zo'n korte periode (4 lessen) zoveel zou leren. Alhamdoulillah ik wil jullie oprecht bedanken en met de wil van Allah swt zal ik blijven oefenen en Koran blijven lezen."
Saida , Leeuwarden

 "Ik heb deze 4 zondagen als iets positiefs ervaren. Het heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Ik raad iedereen aan doe graag de Koran wil leren lezen om deze cursus te gaan volgen. Het is echt een aanrader!"
Florine , Enschede

"In 1 woord: mashaaAllaah! Wat een ervaring was dit. Van minimale letterherkenning in 4 dagen gegroeid naar volle volledige zinnen lezen zonder hulp. Alhamdulillaah! Dit had ik niet kunnen bereiken, zij het niet voor de geweldige, geduldige docenten en trainers. Moge Allah jullie belonen hiervoor, ameen. Zet dit door insha'Allaah, want jullie bereiken werkelijk ongelofelijke vooruitgang. De verwachtingen zijn hoog, maar jullie maken dit dik waar. Ook de organisatie en sfeer waren top. Met veel plezier heb ik de lessen bijgewoond. Moge Allah ons in staat stellen ons kennis te blijven vermeerderen en te continueren, ameen!"
Salima B. , Ede

"Dit had ik nooit verwacht, na vele pogingen had ik eigenlijk opgegeven dat het mij zou lukken, ondanks het feit dat mijn eigen moeder les geeft. Ik was na één les al verbijsterd en dat motiveert enorm. Mijn motivatie was voornamelijk het feit dat ik zo vaak een Koran kado kreeg uit verre oorden tot aan Mekka en deze in een kast staan. De Koran, het woord van Allah swt, hoor je te lezen en geen stof te laten verzamelen. Nu kan ik uit mijn mooie roze Koran lezen die ik onlangs kado heb gekregen van een vriendin die ook roze freak is. Moge Allah swt haar belonen en alle trainers van Dar-al-Ilm. Woorden schieten te kort, djazaak Allahou ghairan!" Voor alle kennis, verzorging, motivatie, gezelligheid, humor en alle nodige breaks met lekkers!"
Eighty R. , Amsterdam

"Ik had niet verwacht dat na 4 lesdagen de taal mij zo duidelijk zou zijn. De uitleg is geweldig en de individuele begeleiding helpt een ieder op weg. Ik ben blij dat het team zich voor een ieder inzet en ik raad deze cursus aan als iemand de Koran wil leren lezen."
S. Rodjan , Almere

...en dit is slechts een greep uit de testimonials. We hebben er nog honderden liggen die enorm inspirerende woorden bevatten, alhamdoelillah.

Ook u kunt de Koran leren lezen! 

 • Meer dan 2225 deelnemers zijn u in de afgelopen 8 jaren al met succes voorgegaan.
 • Het neemt neemt niet veel tijd van u in beslag: slechts 4 dagen in het weekend.
 • U bent effectief aan het leren. Door constant bezig te zijn gaat er geen onnodige tijd verloren.
 • U krijgt een doeltreffend leerboek van ons.
 • Al de instructies zijn in de Nederlandse taal.
 • De sfeer is energiek, levendig en gezellig.
 • U krijgt voortdurend aandacht van ons. Wij zijn er
  voor u. We doen het samen.
 • Iedere lesdag wordt u ontbijt, lunch en onbeperkt koffie en thee aangeboden.
 • Voor een paar eurootjes per lesuur investeert u in zoiets waardevols, dat niet in geld is uit te drukken.
 • Volg onze instructies op, oefen en herhaal de lessen en krijg het onder de knie. Doe dat en wij verzekeren u dat u GEGARANDEERD SUCCES heeft!

Denk hieraan...

Dit programma is bestemd voor volwassenen en niet voor kinderen. Jongeren van 16 of 17 jaar kunnen alleen met bevestigde instemming van de ouders deelnemen aan dit programma.

Geef van tevoren aan ons door wanneer u:
- leerproblemen heeft
- concentratieproblemen heeft
- niet goed kunt zien of slechthorend bent
- de Nederlandse taal niet (goed) verstaat
- tot enig mate dyslectisch bent
- wat ouder bent (50+) en niet meer snel leert 

In al de hierboven genoemde gevallen kan dit programma als (te) zwaar en intensief worden ervaren. Onze 100% succes garantie kan hierdoor mogelijk niet gewaarborgd worden. Wij begrijpen dat u graag Koran wilt leren lezen en we kunnen nog altijd erg veel bereiken met u. Laat het ons weten en dan kunnen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Inschrijven

Schrijf u nu online in

Studiegegevens

Periode November 2017 
Locatie Den Haag
Startdatum 26 November 2017
Duur slechts 4 zondagen
(programma van 24 uren)
Lestijden 10.00 - 16.00 uur

Plaatsen zijn per sessie beperkt.
Meld u daarom tijdig aan.
 

Lesdag 1 =   zondag 26 november 2017
Lesdag 2 =   zondag 03 december 2017
Lesdag 3 =   zondag 10 december 2017
Lesdag 4 =   zondag 17 december 2017

Studiebedrag

Kosten : € 140,00 
U krijgt van ons een bijbehorend leerboek. 
Iedere lesdag wordt u een buffet met ontbijt, lunch en onbeperkt koffie en thee aangeboden.

Dar-al-'Ilm heeft géén winstoogmerk en werkt kostendekkend.

Adres

Oude Haagweg 32
2552 EP Den Haag

 • Voldoende gratis parkeergelegenheden
 • Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Op de locatie zijn gebedsfaciliteiten aanwezig.